Bestuur

Meet The Team

Voorzitter

Caroline Beukman

Het werken met en voor kinderen heeft Caroline altijd al getrokken. In 2000 maakte zij, door het enthousiasme van haar stiefvader Cees Dros en haar moeder, kennis met Stichting Benjamin en trad al snel toe als bestuurslid. Haar persoonlijke interesse, betrokkenheid en enthousiasme zorgde er voor dat zij al vrij snel de functie van penningmeester en secretaris op zich nam en heeft niet lang daarna de rol van voorzitter op zich genomen.

Na het volgen van onder meer een hostess-opleiding en diverse stages is zij gaan werken bij Marysol Vliegreizen. Dit heeft ze enige jaren met veel plezier gedaan, zowel in het buitenland als op kantoor in Nederland, onder andere op het gebied van productontwikkeling. Tijdens deze drukke baan en haar jonge gezin vond zij alsnog de tijd om een opleiding tot schoonheidsspecialiste en masseuse te volgen. Al snel realiseerde zij zich echter dat haar passie en kracht veel meer in organisatie, planning en begeleiding zit en dat dit haar de gewenste voldoening geeft. Voor haar verdere persoonlijke ontwikkeling heeft zij onlangs een veelzijdige coach-opleiding afgerond.

 Zij is getrouwd met Marco en is moeder van vier kinderen.  Na de geboorte van hun eerste kind, een meisje met het Down Syndroom, heeft zij ervoor gekozen om te stoppen met werken om zich in de eerste jaren volledig te richten op de ontwikkeling en begeleiding van hun dochter. Al snel volgden er twee zoons, en als verrassing na enkele jaren nog een prachtige dochter. Een leuke, plezierige en soms hectische omgeving.

Haar sociale leven weet zij breed te houden door in de loop der jaren onder meer in diverse ouderraden en medezeggenschapsraden te zitten, o.a. op een school voor verstandelijk beperkte kinderen en reguliere basisscholen. Ook heeft zij diverse bestuurlijke functies bekleed in andere stichtingen en heeft zij haar professionele ontwikkeling verder versterkt door gerichte cursussen te volgen. 

Inmiddels zijn haar kinderen op een leeftijd gekomen waardoor zij zich nog meer kan richten op Stichting Benjamin en dit doet ze dan ook met veel passie en plezier!

Penningmeester en vice-voorzitter

Stijn Kneppers

Geboren in 1977 in Amsterdam, opgegroeid in Obdam. Zijn schoolcarrière op de Vrije School doorlopen.
Na zijn VWO heeft hij de Hogere Hotelschool gedaan en daar het bachelor diploma Hotel Management behaald. Tijdens en rond zijn opleiding heeft hij ook twee en half jaar in Frankrijk gewoond, gewerkt en gestudeerd. Na zijn studie is hij twee jaar werkzaam geweest als Purchasing manager/F&B cost controlller bij het American Hotel en vervolgens drie jaar als income audit, debiteuren, crediteuren en het laatste jaar als assistant Financial Controller bij het Amstel Hotel beiden te Amsterdam. Hierna heeft hij drie maanden als vrijwilliger gewerkt in een kindertehuis op Bali en daar vele indrukken opgedaan en met alle facetten kennis gemaakt. Na terugkomst uit Bali ook toegetreden tot het bestuur van Stichting Benjamin. 
Momenteel is hij sinds anderhalf jaar werkzaam als Bedrijfsleider bij MediaCafé  Plantage/Westergasfabriek waar de gastvrijheid wordt verzorgd voor diverse toonaangevende tv programma’s. 

Gedurende de afgelopen 9 jaar heeft hij veel ervaring opgedaan in capaciteitsopbouw in alle projecten in Oost Afrika in oa management, boekhouding, budgeting, rapportage, M&E en verschillende andere gebieden. In 2019 is hij in kenia getrouwd en in 2020 heeft hij zijn eerste kindje een dochter gekregen en in 2022 verwelkomde ze een 2e dochter Momenteel woont hij het grootste deel van de tijd in Kenia, vanuit waar hij alle projecten van Benjamin in Kenia en Tanzania (Oost Afrika) bezoekt en overziet  

Secretaris

Geert-Jan Reinalda

Geert-Jan is sinds januari 2018 bestuurslid van de Stichting Benjamin. Geert-Jan heeft heel zijn werkzame leven in het onderwijs voor verstandelijk beperkte leerlingen doorgebracht. Hij komt uit een echte onderwijsfamilie. Zijn opa was “Hoofd ener School” in verschillende plaatsen in Nederlands-Indië. Op Sumatra trouwde zijn opa met een Indonesische vrouw, en daar werd zijn vader geboren. Na het kamp in Bandung is zijn vader naar Nederland gekomen, en is hier, net als zijn broer, ook “voor de klas” gegaan. Geboren in Krimpen aan den IJssel is Geert-Jan naar de pedagogische academie gegaan. Na zijn opleiding is hij gaan werken als leerkracht (toen nog “onderwijzer”) op een school voor Zeer Moeilijk Lerende Kinderen (ZMLK). Omdat de doelgroep hem “gegrepen” heeft is hij verder gaan studeren en heeft hij zijn doctoraal in de orthopedagogiek gehaald. Sinds 1998 is Geert-Jan directeur van deze school voor ZMLK. Hij heeft zich vooral gespecialiseerd in specifieke methodieken voor deze doelgroep en in een zeer specifiek systeem om vorderingen te kunnen volgen. Geert-Jan heeft veel kennis op het gebied van onderwijs aan leerlingen met een verstandelijke beperking, met daarbij zeer specifieke kennis op het gebied van autisme. Geert-Jan hoopt dat zijn kennis van toegevoegde waarde kan zijn binnen het bestuur van de Stichting Benjamin.De basis van de stichting, het feit dat het een familie-stichting is, spreekt hem in het bijzonder aan. Een familiestichting die zo professioneel wordt geleid is bijzonder. Geert-Jan kent de familie al jaren, Caroline haar oudste dochter heeft jarenlang onderwijs bij hem op school gevolgd. Geert-Jan is getrouwd met Sjakkie, zijn de trotse ouders van 3 kinderen en ondertussen van 1 kleinkind.Het werk voor de Stichting Benjamin is fantastisch om te mogen doen. Het is heel bijzonder dat er zoveel kinderen rechtstreeks geholpen kunnen worden, en het is uitermate inspirerend om de kinderen die geholpen worden in de ogen te mogen kijken en te zien dat de hulp werkt.

Algemeen bestuurslid

Caroline den Haan

Ik werk als Pedagogisch Medewerker in de kinderopvang. Al jaren woon ik met veel plezier in Bergschenhoek met mijn man Martin. Samen hebben we een dochter, Julie.

Al enkele jaren heb ik aan de zijlijn bij stichting Benjamin meegewerkt. Ik vergezelde Caroline op de reizen naar Bali en deed de ondersteunende taken als fotograferen, observeren en verslagen maken.

Ik vond deze bezoeken erg interessant en bijzonder. 

Dus toen ik benaderd werd om tot het bestuur toe te treden hoefde ik niet lang na te denken. Het is mooi om deel uit te maken van een stichting die zich inzet voor de belangen en ontwikkeling van kinderen.

Ik ga graag op pad om te bekijken wat de stichting bereikt heeft en wat we nog meer voor de kinderen kunnen betekenen.

Voor de toekomst hoop ik veel mooie doelen te behalen met Stichting Benjamin.

‘De glimlach van een kind doet je beseffen dat je leeft’.

Algemeen bestuurslid

Jeroen van Esdonk

Ik ben ondernemer in het vakgebied optiek. Hier ben ik al 25 jaar met veel plezier werkzaam in.Zeer geïnteresseerd ben ik in sport. Ik loop hard, fiets en ski. Lekker in de buitenlucht zijn om een frisse kijk te hebben op alles wat er gebeurt op de dag en in de wereld.Dagelijks stuur ik mensen aan op mijn werk en ben ik eindverantwoordelijk om alle processen van goed zien, goede zorg, goed gevoel, kwalitatief hoog blijven in goede banen te leiden.

De onderneming Kool Optiek en Kool by Kool staan voor zintuigen op scherp. Ieder mens moet een goede kijkoplossing kunnen krijgen om een eigen kijk op de wereld te hebben. Daarom hebben Kool Optiek en Kool by Kool als missie: “Bij een brilverkoop een bril doneren aan mensen die (nog) geen bril hebben”.Persoonlijk ben ik iemand die het fijn vindt om mensen te helpen. Daarom past Stichting Benjamin erg goed bij mij. De stichting staat voor kansarme kinderen een toekomst te geven. Als ik een steentje hierin kan bijdragen doe ik dat graag.

“Je leert niet lopen door regels te volgen. Je leert lopen door te doen en door te vallen”.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...