Indonesië

Projecten Indonesië

Smile House

Smile House

Dit prachtige project werd in 2005 opgericht door Mary Northmore, een op Bali woonachtige Engelse vrouw met de Indonesische nationaliteit.

Kinderen uit achterstandswijken met een aangeboren gezichtsafwijking, zoals een hazenlip, kaakvergroeiingen en tumoren, worden in Denpasar (Bali) of in Australië geopereerd. De Australische arts dr. David leidt artsen in Bali op en voert ook zelf enkele keren per jaar operaties uit. Gecompliceerde operaties die niet op Bali kunnen worden uitgevoerd, vinden plaats in Australië, eveneens onder leiding van dr. David.

Het Smile house gaat op zoek naar schrijnende gevallen en zet na uitvoerig onderzoek een heel medische project voor ze op.
Dit houdt onder meer in

  • Vervoer van de patiënten met een afspraak van huis naar ziekenhuis en visa versa
  •  Het bieden van een tijdelijke verblijfplaats in het Smile House in Denpasar. Na de  operatie krijgen de patiënten hier alle benodigde medische hulp en gezondheidsinformatie
  •  Emotionele en logistieke ondersteuning en begeleiding door opgeleid personeel. Ondersteuning komt deels ook van ex-patiënten die reeds een soortgelijke ingreep  hebben ondergaan en hun ervaringen willen delen
  • Voedsel voor de patiënt en voor één begeleider gedurende het verblijf in het Smile House.
  • het regelen van alle benodigde officiële papieren zoals visa, paspoorten e.d. voor de reis naar Adelaide in Australië

Onze eerste kennismaking met het Smile House was schrijnend en onvoorstelbaar. Mary Northmore huurde destijds een klein huis in de buurt van het ziekenhuis en verzorgde hier de net geopereerde patiënten. Vaak lagen zij met velen op de grond in een kamer, vergezeld door familieleden.
Na meerdere gesprekken en is er uiteindelijk een plan van aanpak ontstaan en zijn wij samen met Mary Northmore op zoek gegaan naar een andere locatie en deze werd gevonden om de hoek bij het ziekenhuis. Stichting Benjamin heeft de grond aangekocht en het huis is naar de wensen van het Smile House volledig aangepast. Sinds de zomer van 2010 verblijven de patiënten op deze nieuwe locatie. Het huis is ondertussen ook geschonken aan de stichting. Daarnaast ondersteunt Stichting Benjamin het Smile House door het betalen van de reis voor een aantal patiënten die voor een operatie naar Australië moeten of de operatie kosten als zij op Bali worden geopereerd. Steeds meer operaties vinden op Bali plaats.
Meer informatie over dit bijzondere project kunt u vinden op www.senyumbali.org

Widhya Asih

Widhya Asih

Widhya Asih werd 1975 opgericht. Het is een organisatie die 7 kindertehuizen heeft op Bali. De naam betekent “kennis en liefde”. Het is een christelijke stichting welke de armen op Bali helpt om hun cirkel van armoede te doorbreken door onderwijs, vers drinkwater en voeding en gezondheidszorg voor degene die dat niet hebben.

Sinds meerdere jaren rijdt er een medische bus rond door Benjamin aangeschaft en jaarlijks worden de lopende kosten gefinancierd. Deze bus bezoekt maandelijks alle 7 kindertehuizen, om zo een regelmatige check te doen en voorkomende gezondheidsproblemen op te lossen. Deze bus rijdt ook naar afgelegen arme dorpen om kinderen daar medisch te controleren, zie meer daarover hieronder by Bali Caring Community.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.widhyaasihfoundation.com

Bali Caring Community (BCC)

Bali Caring Community (BCC)

Stichting Benjamin heeft samen met Bali Caring Community (BCC) en Yayasan Widhya Asih de krachten gebundeld om regelmatig gezondheidscontroles voor kinderen uit te voeren. Tot op heden heeft het programma betrekking op jonge evacués uit de vulkaanuitbarstingscrisis van Mount Agung, lagere school kinderen in afgelegen gebieden, kansarme kinderen, kinderen  die in weeshuizen verblijven, enzovoort.

Het programma omvat het uitvoeren van een routinecontrole voor kinderen van hun oren, neus, keel, ogen, tanden, mond en huid en het uitdelen van hygiëne pakketjes zoals zeep, tandenborstel, tandpasta en voorlichting hoe die te gebruiken.  Dit initiatief wordt sinds 15 juli 2017 tweemaandelijks uitgevoerd.

Voor meer info bezoek: www.balicaringcommunity.org

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...